Hypotheek berekenen

Hoeveel hypotheek kan jij krijgen?
hypotheek berekenen is een essentieel onderdeel wanneer jij een huis gaat kopen. Jij moet natuurlijk weten tot hoe hoog jij kan bieden. Maximale hypotheek berekenen is eenvoudig te doen via enkele tools. Wat voor rente

Wanneer jij een huis koopt heb jij in de meeste gevallen een hypotheek nodig. De hoogte van de hypotheek en de kosten die hierbij komen hangen van verschillende factoren af. Zo spelen: Inkomen, Schulden, LTV (Loan-to-Value), Verschillende hypotheekvormen, looptijd, rente percentages en NHG een rol.

In deze onderstaande video zie jij precies hoe NHG een rol speelt met het bepalen van jouw hypotheek.

Hoogte Hypotheek

De hoogte van jouw hypotheek wordt bepaald op basis van jouw inkomen. Hoe meer jij verdiend hoe meer hypotheek jij kan krijgen. Hierdoor is de kans groter dat jij aan jouw betalingen kan voldoen. Daarnaast speelt het ook een rol als jij een vast dienstverband hebt, tijdelijk contract met intentie verklaring, of ondernemer bent.

Schulden

Heb jij lopende leningen, studieschuld, creditcards of kan je rood staan. Dit speelt allemaal een rol op hoeveel hypotheek jij kan krijgen. 2% van de totale schuld wordt gebruikt als maandelijks bedrag dat moet worden afgelost. Heb jij een negatief BKR registratie, dan zal de bank jouw in veel gevallen weigeren. Wil jij toch een hypotheek met BKR? Wij brengen jouw vrijblijvend in contact met experts die BKR verwijderen.

Loan-to-Value hypotheek

Sinds 2015 mag de bank maximaal 103% LTV aan hypotheek verstrekken. Dit houdt in dat de bank als jij een woning wilt kopen voor €100.000,- dat de bank jouw maximaal €103.000,- mag verstrekken aan hypotheek. Daarnaast moet de hypotheek verplicht een lineaire of annuïteiten vorm hebben om aftrekbaar te zijn voor belasting. Afloslossingsvrije hypotheken worden nog steeds verstrekt maar tot maximaal 50% van de woning en deze zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Rentevaste perioden en Hypotheekvormen

Hoe langer de rentevaste looptijd hoe hoger het percentage van de rente die jij moet vergoeden. Bij het bepalen van de rentevaste periode is het handig om te kijken naar waar jij jezelf ziet over die tijdsperiode en wat jij verwacht dat de rente gaat doen. Verwacht jij dat bijvoorbeeld over 10 jaar een grote promotie hebt gemaakt en wil jij het risico nemen om nu minder te betalen maar later meer, dan kan het zijn dat jij voor een kortere rentevaste periode kiest. Wil jij liever meer zekerheid en weten waar jij de komende jaren aan toe bent, dan kan jij beter voor een langere renteperiode kiezen. Het kan ook zo zijn dat jij denkt nu is de rente historisch laag en moet ik het vastzetten voor zo lang mogelijk, anders gaat deze stijgen en wordt hij straks onbetaalbaar.

Eigen geld inbrengen?

Wil jij eigen geld inbrengen om een woning te kopen dan is dat in sommige gevallen een goed idee. Veel hypotheekverstrekkers hanteren verschillende tariefklassen waar jij invalt hoe minder hypotheek jij nodig hebt hoe lager het rente percentage dat jij kan krijgen. Vaak wordt er gekeken hoeveel hypotheek er open staat tegenover de executiewaarde of marktwaarde. Dit verschilt per hypotheekverstrekker.

Dit is een fictioneel voorbeeld van een hoe dit invloed heeft op de rente

Voordelen zelf huis verkopen Voordelen huis verkopen met makelaar
Geen makelaarskosten Prominente plaatsing op Funda
Flexibeler dan een Makelaar Professionele Onderhandelaar
Kennis van jouw woning Juridische zekerheid

Berekenen hoeveel hypotheek jij kan krijgen?

Kijk naar verschillende hypotheek verstrekkers, zij hanteren allemaal andere rentepercentages bij verschillende perioden en inleg.

Kom in vrijblijvend in contact met intermediairs die kijken naar verschillende hypotheek verstrekkers en welke het beste bij u past.

top